Тази вечер в Дряново откриват изложбата „Светска София между двете войни“

Тази вечер в Дряново откриват изложбата „Светска София между двете войни“

преди 8 часа · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Тази вечер в Дряново откриват изложбата „Светска София между двете войни“

Тази вечер в музей „Колю Фичето“ от 17:30 часа ще бъде открита изложбата „Светска София между двете войни“. Това съобщи за БТА Иван Христов, директор на Исторически музей – Дряново. 

Докато се разхождаме из София на архитектите Васильов и Цолов, ще се насладим на модните рокли и суетата на столичанки. Ще поседнем в писателските кафенета на чашка абсент, а българановци ще ни намигнат със своите шаржове и ще ни разкажат за мечтаната си редакция. Ще похапнем бяло сладко на журовете на столичните кокони – смес на традиции и модерност, и ще помечтаем за лукса в Царския дворец, посочват организаторите. 

Всичко това и още нещо е разказано в експозицията – съвременна, интерактивна, с добавена реалност и мобилни устройства. Постарали сме се по динамичен и интересен начин да ви запознаем с по-малко известни факти и събития, свързани с живота и историята на столицата, допълват от Сдружение за изкуство и наука 21, които са автори на изложбата. 

От Исторически музей – Дряново посочиха, че експозицията е осъществена с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. 

По време на събитието ще бъде представена и книгата „Светска София между двете войни. Личности, мода, развлечения“ на Малина Димитрова и Румяна Пенчева.

Следващата проява в културния календар на Исторически музей – Дряново е детското творческо ателие „Куюмджийство, накити и шевици” – какво изработват куюмджиите, допълни директорът на културната институция Иван Христов.

 

#тази #вечер #музей #колю #фичето #1730 #часа #открита #изложбата #светска

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете