Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува за първи път в Стара Загора

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува за първи път в Стара Загора

преди 6 часа · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува за първи път в Стара Загора

За първи път фестивалът за улични изкуства 6Fest ще гостува в Стара Загора. Това съобщи за БТА Момчил Цонев, организатор на събитието. Утре и в събота - 20 и 21 септември, в парк „Артилерийски“ зрителите ще могат да гледат цирк, куклен театър, клоунада, кокили и огнено изкуство.

Форумът ще бъде открит с от Даниел Русев, част от трупата на театър „Хамелеон“, и неговия спектакъл „Илюзии с Маг Русев“.  „Илюзията може да бъде изненадваща не само за зрителите, а и за тези, които я създават. Маг Русев ще ви пренесе в неговия магически свят, показвайки как фокусите винаги се получават по-добре, когато са споделени с публиката, както и сътворени с тяхна помощ“, разказват организаторите.

Първата вечер ще завърши с е огненото мистично шоу на Клуб по огнени изкуства „Дивинитас“. Новият им огнен спектакъл съчетава различни техники от огнените изкуства с ретростилистика в костюмите и музикалната среда. 

В съботния ден малките зрители ще могат да видят  спектакъла за деца „Който не работи, не трябва да яде“ на Държавен куклен театър Стара Загора. Присъстващите ще могат да гледат двама артисти на кокили от Пътуващ театър „Скрин“. Веднага след това ще започне и цирковият спектакъл на Радослав Стойнов (Маг Бамбини). Артистът ще покаже различни циркови умения като клоунада, сценична магия, манипулация на бухалки, футболна топка, чадър. Най-атрактивно за публиката е жонглирането с ножове върху моносайкъл.

Припомняме, че тази година Фестивалът за улични изкуства 6Fest стартира от София на 14 септември и ще завърши в  Бургас  на 11 – 12 октомври.

6Fest е първият български самостоятелно провеждащ се фестивал, посветен на изпълнителските улични изкуства като съвременен цирк, куклен театър, живи статуи, огнени изкуства, кокили, улична магия, исторически възстановки, танц, музика и др. Създаден е през 2017 г. в Габрово, а от 2019 г. се провежда в Пловдив. До момента има 14 основни издания, като е бил част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата.

#път #фестивалът #улични #изкуства #6fest #гостува #стара #загора #съобщи #бта

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете