На празника на Лясковец наградиха заслужили граждани и представител на местния бизнес

На празника на Лясковец наградиха заслужили граждани и представител на местния бизнес

1 юли 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


На празника на Лясковец наградиха заслужили граждани и представител на местния бизнес

Празникът на Лясковец, който се отбелязва на Петровден (29 юни), събра стотици жители и гости на централния площад „Възраждане“, съобщиха от градската управа. Там се проведе тържествена церемония, а след нея и празничен концерт с участието на народната певица Ана Борисова, оркестър „3/4“ и  Deep Zone Project, завършил с пиро-музикален спектакъл.

Преди това, след проведено тържествено заседание на Общинския съвет, в сградата на Общината бяха обявени имената на удостоените с наградата „Заслужил гражданин на Лясковец“, които тази година са трима. За заслуги в областта на бизнеса и икономиката бе отличена фирма „ДИМАГО“ ООД, създадена през 1999 година в Горна Оряховица.

Годишна награда в областта на духовността и културата получи режисьорът Йордан Сираков, а за своя принос в спорта беше награден председателят на Футболен клуб „Левски-Лясковец“ Веселин Боев. Почетните плакети и дипломи на тържествена церемония връчиха кметът Васил Христов и председателят на Общинския съвет Сергей Добрев. Преди това тържествено бе издигнато знамето на Лясковец и беше отслужен благодарствен молебен за здраве и благоденствие. Поздрави към гостите на празника поднесоха кметът Васил Христов, народните представители Димитър Николов, Людмила Илиева и Ангел Янчев. Гости на тържеството бяха още заместник-областният управител Валентин Михайлов, кметът на Горна Оряховица Николай Рашков и председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов, заместник-кметът на Велико Търново Нейко Генчев, много директори на ведомства, фирми, почетни граждани, общински съветници, кметове на лясковските села и други, посочиха от Община Лясковец.

Празничния ден започна още сутринта в манастира „Св. Св. Петър и Павел“, където беше отслужена тържествена света литургия. На нея присъстваха кметът на Лясковец Васил Христов, председателят на общинския съвет Сергей Добрев, заместник-кметовете Емилия Жилиева и инж. Деница Коева.

Тържествата, свързани с празника на града, започнаха още на 19 юни с концерт и кино под звездите. Следващите прояви включваха изложби, спортни състезания, фестивал на шевицата, музикално-поетичен рецитал, а в тях взеха участие както много местни изпълнители и състави, така и гости от други населени места.

#празникът #лясковец #отбелязва #петровден #събра #стотици #жители #гости #централния #площад

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете