Невинаги наградите са най-важното нещо, заяви живописецът Милчо Талев

Невинаги наградите са най-важното нещо, заяви живописецът Милчо Талев

преди 12 часа · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Невинаги наградите са най-важното нещо, заяви живописецът Милчо Талев

Невинаги наградите са най-важното нещо, каза пред журналисти носителят на голямата награда на Община Плевен и диплом от 12-ото Международно биенале на малките форми Плевен`2024, живописецът Милчо Талев.

„Участвал съм в над 50 изложби, самостоятелни, международни. Това е второто ми участие на биеналето на малките форми в Плевен. На предишното издание имам номинация за живопис. Тази година спечелих голямата награда на Община Плевен", разказа художникът. 

Той е роден в град Плевен, но от 30 години живее в Поморие.

Поздравявам всички участници и организаторите. Биеналето се превърна във форум от много високо ниво, продължи той.

Не мога да обяснявам картини. Двете платна, изложени тук, са рисувани през тази година. Те са абстрактна живопис с излъчване повече като символика и емоция, отколкото нещо конкретно и описателно. Те са асоциация към нещо, изчистено от конкретика. Имам теми, към които периодично се завръщам. Правих изложба „Забравени пейзажи“, в която картините ми бяха също много далеч от реалността. Пейзажи, които реално не съществуват. Това са спомени, които изникват визуално и ги претворявам в друга форма, разказа за творчеството си Талев.

Той каза, че преди години е минал и през фигуративната живопис, но вече това не го вълнува. Интересува го абстракцията, която, според него, е много всеобхватна.

Милчо Талев се готви за участие в голяма изложба във Варна през март – април догодина. Предстои му и самостоятелна изложба на следващото издание на биеналето на малките форми Плевен.

 

#невинаги #наградите #найважното #нещо #каза #пред #журналисти #носителят #голямата #награда

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете