Музеят на киното в Лос Анджелис ще почете Пол Мескал, Куентин Тарантино и Рита Морено

Музеят на киното в Лос Анджелис ще почете Пол Мескал, Куентин Тарантино и Рита Морено

11 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Музеят на киното в Лос Анджелис ще почете Пол Мескал, Куентин Тарантино и Рита Морено

Актьорът Пол Мескал, режисьорът и сценарист Куентин Тарантино и актрисата, певица и танцьорка Рита Морено ще бъдат почетени на годишната благотворителна галавечер, организирана от Музея на киното към Американската академия за кинематографично изкуство и наука, съобщи Скрийн дейли.

Проявата, превърнала се в ключово събитие за набиране на средства за музея, открит през 2021 г., както и за неговите инициативи, ще бъде на 19 октомври. 

Ирландският актьор Пол Мескал, когото зрителите  ще могат да гледат във филма "Гладиатор 2" на Ридли Скот, ще получи награда за изгряваща звезда. 

Рита Морено ще бъде почетена с приза "Икона", присъждан на артист, чиято кариера е оказала значително влияние върху световната култура. Пуерториканската звезда е сред малцината членове на елитния клуб на носителите голямата четворка ЕГОТ - водещите отличия за телевизия ("Еми"), музика ("Грами"), кино ("Оскар") и театър ("Тони").

Режисьорът, сценарист и носител на "Оскар" Куентин Тарантино ще получи наградата "Светило", присъждана на творец с изключителен принос за разширяването на творческите възможности на киното. Тарантино е познат с работата си над филми като "Глутница кучета", "Криминале", "Убий Бил", "Гадни копилета", "Джанго без окови", "Имало едно време в Холивуд". 

Миналата година на галата на Музея на американската киноакадемия бяха почетени Мерил Стрийп, Опра Уинфри, София Копола и Майкъл Б. Джордан.

Съпредседатели на годишната проява са предприемачът Ерик Есраилян, Салма Хайек Пино, Никол Кидман, Ева Лонгория и Тайлър Пери.

#актьорът #пол #мескал #режисьорът #сценарист #куентин #тарантино #актрисата #певица #танцьорка

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете