Музеят на авиацията отбелязва Деня на бащата с вход свободен и атрактивна програма

Музеят на авиацията отбелязва Деня на бащата с вход свободен и атрактивна програма

6 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Музеят на авиацията отбелязва Деня на бащата с вход свободен и атрактивна програма

Музеят на авиацията край Пловдив ще отбележи Деня на бащата на 8 юни с вход свободен и атрактивна програма, съобщиха от културната институция. Празникът е посветен на специалната връзка между бащите и децата и всяка година в началото на лятната ваканция зарежда с емоции семейната публика.

Екипът на Музея в партньорство с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив и Автомобилен спортен ретро клуб „Пловдив“ е подготвил разнообразни, любопитни, забавни и увлекателни активности, както за децата, така и за техните татковци. Всеки малчуган ще има възможност да влезе в ролята на пожарникар, който борави със специализираната техниката и оборудване. Гостите ще могат да разгледат легендарни ретро автомобили като "Форд Мустанг" 1967, "Орел Рекорд" 1961, "БМВ Кабрио" 1992, "Москвич 412" 1974, "Ситроен BX" 1993, "Форд Таунус" 1974, "Понтиак Транса" 1978, "Фолксваген Кюбелваген" тип 82.

Любителите на авиацията ще научат принципите на действие и ще видят как се задвижва авиационният двигател АШ-62ИР, с който лети един от най-използваните самолети в авиацията Ан-2. Играта „Летец – откривател“ ще предизвика състезателния дух на децата и ще ги запознае с елементи от конструкцията на самолетите и вертолетите от външната музейна експозиция. 

На 12-ти април Музеят на авиацията отбеляза 45 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката с изложба, презентация за българския принос в овладяването на космоса и образователна игра за децата.

Музеят на авиацията разполага с външна и вътрешна експозиция. Те включват немски водосамолет, реактивни самолети, били на въоръжение в България, пътнически самолети, вертолети, радиолокационни станции, ракетни установки, авиационни двигатели, тренажор за катапултиране, униформи, отличия, макети и още много колекции, свързани с авиацията и космонавтиката.

#музеят #авиацията #край #пловдив #отбележи #деня #бащата #вход #свободен #атрактивна

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете