Международният фестивал „Рачо и Дешка – Габрово 2024“ започва на 6 юли

Международният фестивал „Рачо и Дешка – Габрово 2024“ започва на 6 юли

6 юли 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Международният фестивал „Рачо и Дешка – Габрово 2024“ започва на 6 юли

Международният фестивал за куклено изкуство „Рачо и Дешка – Габрово 2024“ започва на 6 юли, събота, и ще превърне сцената на площад „Възраждане“ в града в куклена сцена всяка събота на месец юли. Това съобщиха за БТА организаторите от фондация „От БГ“ в партньорство с театър „Весел“ от Велико Търново. 

На сцената на площад „Възраждане" – популярно място за срещи на всички габровци и привлекателна културна среда за гостите на града през последните години, ще бъдат представени образци на съвременното куклено изкуство и класически произведения от жанра, подходящи за деца и възрастни, допълнени от съпътстващи прояви за малки и големи – тематично обособени творчески ателиета, кът за родители и родители на родителите, посочват още организаторите. 

Събитието се организира за шеста поредна година в Габрово.

Фестивалът се организира чрез финансиране по Програма "Култура" на Община Габрово, поставяйки в основата на проектното си предложение добрата традиция на любимия фестивал, допълват организаторите от фондация „От БГ“ в партньорство с театър „Весел“ от Велико Търново. 

#международният #фестивал #куклено #изкуство #рачо #дешка #габрово #2024 #започва #превърне

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете