Мариус Куркински ще представи тази вечер моноспектакъла си "Нашенец" в Летния театър в Шумен

Мариус Куркински ще представи тази вечер моноспектакъла си "Нашенец" в Летния театър в Шумен

11 юли 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Мариус Куркински ще представи тази вечер моноспектакъла си "Нашенец" в Летния театър в Шумен

Мариус Куркински ще представи тази вечер моноспектакъла си "Нашенец" в Летния театър в Шумен. На сцената актьорът се превъплъщава в различни образи от творчеството на големия български писател Димитър Чорбаджийски, известен с псевдонима Чудомир. Драматизацията, режисурата, постановката и изпълнението в спектакъла са на родения на 15 октомври 1969 г. в Нови пазар актьор.

В "Нашенец" Куркински пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни и трогателни истории. Какво би бил този свят на трудности, главоблъсканици, амбиции и тревоги, без животворния полъх на хумора. Много от Чудомировите разкази са изградени като диалог или монолог, разказват от екипа на Мариус Куркински.

Билетите за представлението в Летния театър в Шумен са разпродадени, информира официалната страница на Мариус Куркински във Фейсбук. Моноспектакълът "Нашенец" ще се играе на 14 юли в Летния театър в Бургас, на 15 юли в Летния театър в Стара Загора, на 16 юли в Летния театър в Плевен, на 17 юли в София, в театралния фестивал "София Моно". На 25 юли спектакълът ще се играе в Летния театър във Варна, на 27 юли в Балчик. "Нашенец" може да види публиката в Русе в Летния театър на 14 август. Моноспектакълът ще се играе на 17 август в Античния театър в Пловдив и на 31 август в Созопол.

БТА припомня, че с "Нашенец" през ноември 2023 г. Мариус Куркински отбеляза 30 години на театралната сцена.

Със спектакъла актьорът стана и носител на двадесет и първата награда "Комедиен хит на сезона", която беше връчена по време на официалното закриване на тазгодишните Чудомирови празници в Казанлък.

#мариус #куркински #представи #тази #вечер #моноспектакъла #нашенец #летния #театър #шумен

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете