Литературно четене на Владимир Левчев организират в Габрово на 28 юни

Литературно четене на Владимир Левчев организират в Габрово на 28 юни

27 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Литературно четене на Владимир Левчев организират в Габрово на 28 юни

На 28 юни в Художествена галерия „Христо Цокев“ - Габрово се организира литературно четене и представяне на стихосбирките „Рецитал край каменната маса“ и Смъртта и Бог“ с картини на Дора Бонева. Това съобщиха за БТА организаторите.

Пред публиката на Габрово авторът ще представи книгата “Смъртта и Бог” на издателство “7 лъча”, която излезе през 2022 г.. Това е една концептуална книга, която съдържа стихотворения и есета. Стихотворенията са на черни страници, а есетата - на бели, като клавишите на пианото или деня и нощта. Текстовете са обединени от общата тема, която е развита в два жанра - поезия и проза.. Есетата Владимир Левчев определя като философско-мистични. “Рецитал край каменната маса” ( издателство “7 лъча”, 2024 г.) е книга по идея на големия актьор Руси Чанев, който е и съставител. Книгата съдържа произведения на три поколения автори - Любомир Левчев, Владимир Левчев и Боян Левчев, който прави електронна музика и рапира. Книгата има три QR кода към рецитация и музика: Руси Чанев чете стиховете на Любомир Левчев, Валентин Ганев на Владимир Левчев, а има и QR код за песните на Боян, посочват организаторите.

Владимир Левчев е роден на 17 октомври 1957 г. в София в семейството на художничката Дора Бонева и писателя Любомир Левчев. Автор е на петнайсет стихосбирки, издадени в България, и на четири, издадени в Съединените щати, както и на три романа – „Крали Марко: Балканският принц”, „2084” и "Човекът и сянката", на сборника разкази "Сънувани", множество есета, статии и литературни преводи. През 2017 излиза "Любов на площада" - избрани стихотворения от последните 37 години. Издава списание „Глас” нелегално преди 10 ноември 1989. 13 години живее и работи във Вашингтон, а от 2007 г. преподава литература и творческо писане в Американския университет в Благоевград.

#художествена #галерия #христо #цокев #габрово #организира #литературно #четене #представяне #стихосбирките

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете