Лили Иванова получи огърлие „Златен век“ от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново

Лили Иванова получи огърлие „Златен век“ от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново

4 юни 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Лили Иванова получи огърлие „Златен век“ от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново

Лили Иванова получи огърлие „Златен век“ от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То й бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея.

Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна детелина, каза министър Тодоров. Вярвам, че всеки един от вас, подобно на мен, има някакъв свиден спомен в сърцето си, който, по един или друг, начин свързва с някоя от песните на Лили, добави той.

Найден Тодоров каза също, че „присъдата“ за всички българи ще бъде, че сме живели в „златния век“ на Лили Иванова. Той направи връзка с песента „Присъда“, която бе последното изпълнение за вечерта.

Лили Иванова каза, че за нея е чест да чуе по свой адрес такива хвалебствия. „Не зная дали ги заслужавам“, каза още тя, което предизвика аплодисментите на публиката.

Концертът на Лили Иванова в двореца на културата и спорта „Васил Левски“, във Велико Търново, е част от тазгодишното й национално турне, което започна от Благоевград. В старопрестолния град присъстваха хора от различни поколения и няколко града на България, като имаше и такива, които бяха пристигнали във Велико Търново в организирани групи, установи репортерска проверка на БТА.

На сцената, заедно с Лили Иванова, излязоха музикантите от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и “LaTiDa” (беквокали). Част от репертоара, който публиката чу, бяха песните „Ветрове“, „Щурче“, „Детелини“, „Камино“, „Този свят е жена“. 

След Велико Търново турнето през юни продължава с концерти в Русе, Силистра и Хасково, а през юли – в Шумен, Варна и Бургас. През септември изпълнителката ще гостува в Стара Загора и Плевен, а през октомври – в Смолян, Кърджали, Пазарджик и Враца. През месец ноември концертите ще са в Панагюрище, Кюстендил и Сандански. Кулминацията е на 14 декември в „Арена София“, където Лили Иванова ще пее за трети път от 2012 година насам и за втори път през последните 24 месеца.

#лили #иванова #получи #огърлие #златен #век #министерството #културата #концерта #велико

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете