Лили Иванова пее тази вечер на сцената на Летния театър в Шумен

Лили Иванова пее тази вечер на сцената на Летния театър в Шумен

3 юли 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Лили Иванова пее тази вечер на сцената на Летния театър в Шумен

Лили Иванова ще изнесе тази вечер концерт на сцената на Летния театър в Шумен. Проявата е част от националното ѝ турне през 2024 г. Близо 1000 шуменци и гости на града ще мога да проследят музикалната проява, каза за БТА Николай Недеков, личен асистент на Лили Иванова и организатор на концертите ѝ в турнето. Той добави, че от няколко дни е разпродаден пълният капацитет на Летния театър в Шумен.

С Лили Иванова на сцената ще бъдат шестима музиканти от LI Orchestra: Ангел Дюлгеров, Орлин Цветанов, Огнян Енев, Иван Йорданов-Чери, Росен Ватев и Христо Михалков, както и трио LaTiDa в което са три бек вокалистки, допълни Недеков. Той подчерта, че Лили Иванова обновава всяка година своята програма.

„Публиката ще чуе две нови песни, които не са изпълнявани в Шумен. Едната е „Два белега" по текст на Матрин Карбовски и музика на Огнян Енев. Другата е песента „Спомен", която е по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров. Наред с това шуменци ще чуят и любими свои песни, с нов аранжимент, които с години не са били в репертоара, като „Сълза" по текст на Надежда Захариева, като „Покруса" по текст на Дамян Дямянов, така че е доста интересна програмата и тази година", поясни Недеков.

Към Шумен Лили Иванова е заявявала неведнъж своето отношение, както и към паметта за Тодор Колев, с когото са били приятели, добави още Недеков. Традиция е Лили Иванова да посещава паметника на Тодор Колев след концертите си в Шумен, подчерта Николай Недеков.

В турнето на Лили Иванова след Шумен следват концерти във Варна – на 4 юли, в Бургас – на 6 юли, в Пловдив – на 12 септември, в Стара Загора – на 14 септември, в Плевен – на 16 септември, в Смолян – на 12 октомври, в Кърджали – на 13 октомври, в Пазарджик – на 15 октомври, във Враца – на 18 октомври, в Панагюрище – на 14 ноември, в Кюстендил – на 18 ноември, в Сандански – на 20 ноември.

Николай Недеков заяви за БТА, че Перник е новият град, включен в програмата на турнето. Концертът там ще бъде в Деня на Перник - 19 октомври, в обновената спортна зала на града, допълни Недеков.

Както БТА съобщи, кулминацията на концертите от турнето, на което БТА е медиен партньор, ще бъде на 14 декември в „Арена София“. 

#лили #иванова #изнесе #тази #вечер #концерт #сцената #летния #театър #шумен

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете