Красимир Симеонов ще представи в Шумен книга си „Няма тайни“

Красимир Симеонов ще представи в Шумен книга си „Няма тайни“

19 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Красимир Симеонов ще представи в Шумен книга си „Няма тайни“

Поетът Красимир Симеонов ще представи в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен новата си книга „Няма тайни“. Срещата с автора е на 20 юни. Изданието включва поетични творби, писани през последните четиридесет години, съобщават от библиотеката.

Красимир Симеонов е възпитаник на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Автор е на още осем книги с поезия и проза. Негови творби са превеждани на руски, английски, полски, гръцки, френски, сръбски, словенски, турски, италиански и фински език, информират от Регионалната библиотека в Шумен.

Заглавието на книгата е на базата на стихотворение, озаглавено „Няма тайни“, което е сред водещите му поетически текстове, поясни за БТА Красимир Симеонов. Той добави, че в последната си книга вмества избрана поезия от няколко десетилетия. В „Няма тайни“ има най-различни поетични стилове, каза още Симеонов.

В книгата е включен един прозаичен текст, който има ролята на послеслов, допълни авторът. „Това е не точно разказ, а три случки, които показват доколко съм бил щастлив, докато пиша стихове, само в тези три случая съм бил щастлив“, подчерта Симеонов. Той коментира, че на представянето на книгата си в библиотеката е поканил проф. Страшимир Цанов и проф. Сава Сивриев, дългогодишни преподаватели в Шуменския университет, и че се надява да се получи един интересен разговор с публиката в Шумен.

#поетът #красимир #симеонов #представи #регионална #библиотека #стилиян #чилингиров #шумен #новата

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете