Концерт в подкрепа на две каузи ще се проведе в Летния театър във Велико Търново

Концерт в подкрепа на две каузи ще се проведе в Летния театър във Велико Търново

11 юни 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Концерт в подкрепа на две каузи ще се проведе в Летния театър във Велико Търново

Концерт в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и на каузата за повече българска музика в национален ефир ще се проведе във Велико Търново, съобщи съорганизаторът на събитието за града Пенко Пенков.

Проявата, която е част от националното турне "С песен и стих в сърцата", ще е на 27 юни в Летния театър. В него ще участват Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, дуетите „Шик“ и Weil, Коцето Калки, Искрен Пецов, „Дует с кауза“ - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, вокално трио Deja vu (Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков), групите „Спринт“, „Хоризонт“ и „Жестим“.

Концертите от турнето се провеждат под съпровода на оркестър „София“, а техен водещ е Веселин Пренеров. Събитието се провежда със съдействието на Община Велико Търново, а специални гости на сцената ще са децата и младежите от Детско естрадно студио “Румина” при Военен клуб-Велико Търново, с ръководител Румяна Начева.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи. Първата е информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Втората е националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на голяма част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 процента присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза, посочи Пенков.

Организатори на турнето са Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ и Студио "Спринт Проджект". То се провежда със съдействието на Конфедерация на труда „Подкрепа“, с подкрепата на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по култура и медии към Народното събрание. Партньори са Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“ и медийна група  "ХайЛайф". Мотото на участниците в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“, а за двама от публиката ще има и изненади, посочи Пенков.

#концерт #подкрепа #хората #репродуктивни #проблеми #каузата #българска #музика #национален #ефир

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете