Концерт-спектакълът "Да обичаш Гершуин" ще бъде представен в Пловдив

Концерт-спектакълът "Да обичаш Гершуин" ще бъде представен в Пловдив

11 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Концерт-спектакълът "Да обичаш Гершуин" ще бъде представен в Пловдив

Концерт-спектакълът "Да обичаш Гершуин" - третият проект с филмова музика на Хилда Казасян, ще има премиера в Пловдив (в Лятно кино "Орфей") на 21 юни, съобщиха от екипа на певицата. 

"Ето, че най-накрая дойде и моментът да представим най-новата ни програма и в моя любим град Пловдив", каза Хилда Казасян. 

След успеха на двата филмови проекта "Да послушаме кино" и "Световното кино в музика", след спечелената награда "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът на Хилда Казасян продължава музикалното си пътешествие с едни от най-вдъхновяващите композиции на Джордж Гершуин, писани в началото на миналия век и вдъхновени от джаза, свободата и красотата на танцовата музика по онова време.

Програмата е аранжирана специално за случая от Христо Йоцов и представена от Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов. На сцената отново ще бъдат Хилда Казаасян, Теодосий Спасов, Васил Петров, заедно с Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов и Димитър Карамфилов.  /ПВ/

#концертспектакълът #обичаш #гершуин #третият #проект #филмова #музика #хилда #казасян #премиера

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете