Кинофестивалът "Филмови нощи във Филипополис" започва тази вечер с „Аз, проклетникът 4“

Кинофестивалът "Филмови нощи във Филипополис" започва тази вечер с „Аз, проклетникът 4“

6 юли 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Кинофестивалът "Филмови нощи във Филипополис" започва тази вечер с „Аз, проклетникът 4“

Богата кинопрограма в следващите три седмици предлага на пловдивчани и гости на града 26-ото издание на летния кинофестивал "Филмови нощи във Филипополис", съобщиха организаторите от Lucky Дом на киното. Програмата включва най-доброто от новите заглавия, няколко кинокласики, както и ежегодната програма за любители на пътешествията, които ще могат да бъдат гледани в лятно кино „Орфей“. 

Фестът започва тази вечер, 5 юли, с премиерното заглавие „Аз, проклетникът 4“ – най-новата версия на филма за злодея Гру и неговите малки жълти партньори миньоните. Късният филм е новият български „Никога не е просто секс“ на Саня Борисова. Лентата представя сериозната тема за женската еманципация и освобождение от всякакви предразсъдъци.

В следващите дни ще могат да бъдат гледани и някои от най-новите заглавия от Холивуд и артфестивалите в Европа. Последната екранизация на знаменитата книга на Александър Дюма „Граф Монте Кристо“ е част от програмата. Филмът обра овациите на фестивала в Кан и е силна препоръка за кинолюбителите.

Търсещите повече смях могат да очакват веселия разказ, свързан с космическата надпревара със Скарлет Йохансон „Покажи ми Луната“, а феновете на трилърите ще могат да гледат „Екзорсизмът“ с Ръсел Кроу, както и напрегнатият „Туистърс“ за преследвачи на торнадо.

Най-малките може да се насладят на втората част на „Отвътре навън 2“. За любителите на екшън продукциите програмата предлага продължението на легендарната сага с Уил Смит и Мартин Лоурънс „Лоши момчета: Всичко или нищо“.

Ще може да се види също и победителят от последното издание на Комедийния европейски филмов фестивал „Истински живот“ с Дани Буун. За феновете на смеха е изключителната възможност да гледат на голям екран програма-панорама с три легендарни филма на Чарли Чаплин. Любителите на българското кино могат да гледат и романтичния „Защото обичам лошото време“.

Акцент в програмата са и поредицата късометражни филми за природа, приключения и пътешествия. Селекцията от кинофестивала Banff Mountain Film Festival ще бъде гледана за поредна година на лятното кино, а прожекциите са на 17 юли.

#богата #кинопрограма #следващите #седмици #предлага #пловдивчани #гости #града #26ото #издание

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете