Хитовете от "Световното кино в музика" ще бъдат представени и в Поморие

Хитовете от "Световното кино в музика" ще бъдат представени и в Поморие

25 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Хитовете от "Световното кино в музика" ще бъдат представени и в Поморие

Концерт-спектакълът "Световното кино в музика" - проект на Хилда Казасян и Плевенска филхармония с филмова музика от знакови продукции, ще бъде представен на 27 юни на сцената на читалище "Просвета 1888" в Поморие, съобщиха от екипа на певицата.

След успеха на програмата "Да послушаме кино", включваща едни от най-популярните теми от български филми, която обиколи големите сцени в България и спечелила приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът на Хилда Казасян продължи своето пътешествие с музика от световното кино, припомнят организаторите. Проектът е микс от филмови мелодии с изцяло нов аранжимент от любимите на няколко поколения ленти: "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин ("Модерни времена") и много други.

На сцената в Поморие, където екипът на продукцията ще се изяви за първи път, освен Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, ще бъдат и джаз музикантите: Живко Петров - пиано, Христо Йоцов - барабани, Димитър Карамфилов - контрабас, Михаил Йосифов - тромпет. За въздействието на представлението допринася и мултимедията, подготвена специално от Васил Къркеланов, а новите аранжименти на песните са сътворени от Христо Йоцов, специално за спектакъла.

Тази вечер, 25 юни, екипът на Хилда Казасян има представление в Бургас с най-новия си проект - с музика на Гершуин. Този концерт-спектакъл бе представен в понеделник, 24 юни, пред публиката в Несебър. /ПВ/

#концертспектакълът #световното #кино #музика #проект #хилда #казасян #плевенска #филхармония #филмова

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете