Група „Сейнтед Синърс“ ще свири в Търговище за почитателите на рок музиката по проект на читалището в Пробуда

Група „Сейнтед Синърс“ ще свири в Търговище за почитателите на рок музиката по проект на читалището в Пробуда

17 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Група „Сейнтед Синърс“ ще свири в Търговище за почитателите на рок музиката по проект на читалището в Пробуда

Група „Сейнтед Синърс“ ще свири в Търговище за почитателите на рок музиката по проект на читалището в Пробуда. Концертът е ще бъде на 28 юни, на сцената на „Борово око“, съобщи за БТА секретарят на Народно читалище „Родина -1927“ в селото Анета Кирчева.

Очакванията на организаторите са за голям интерес от страна публиката – многобройни почитатели от Търговище и страната. Рок концертът ще включва и благотворителна кауза за набиране на средства за лечение в подкрепа на дете, добави Кирчева. Концертът е със свободен вход, но за реализирането на благотворителната кампания, ще бъдат поставени две дарителски кутии в полза на Анна Кръстева - ученичка в Първо ОУ "Христо Ботев" в Търговище. 

Амбицията на организаторите е да превърнат в традиция провеждането на рок фест в Търговище, придружен с различни благотворителни инициативи.  Друга цел на събитието е да постави началото за възраждането рок фестивала "Тангра", популярен в Търговище отпреди 20 години. Идеята е да каним и български рок групи, каза още читалищният секретар. 

Екипът от читалището съобщи още, че подгряващи концерта ще бъдат млади изпълнители от местни музикални школи. Предвижда се и среща с ученици от профил „Музика“ на Второ средно училище (СУ) „Проф. Никола Маринов“. 

Концертът ще започне с изпълненията на вокална студия към Образцово народно читалище (ОНЧ) "Напредък" в Търговище и вокална група "Ню войсес" с ръководител Десислава Станкова.  От 20 часа започват изпълненията на подгряващата група "Еридан" от София, а гост-изпълнителите ще излязат по-късно вечерта. 

Рок концертът е по проект по програма "Култура плюс" на Община Търговище. Финансирането от Общината е в размер на 4 400 лв.

#група #сейнтед #синърс #свири #търговище #почитателите #рок #музиката #проект #читалището

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете