Група "Ролинг стоунс" ще закрие северноамериканското си турне в планините Озарк

Група "Ролинг стоунс" ще закрие северноамериканското си турне в планините Озарк

8 юли 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Група "Ролинг стоунс" ще закрие северноамериканското си турне в планините Озарк

Когато на 21 юли група "Ролинг стоунс" закрие северноамериканското си турне Hackney Diamonds, мястото на концерта им ще бъде далеч от оживените градове, които са посещавали по време на пътуванията си. Тогава британските легенди на рока ще свирят в планините Озарк, предаде Ройтерс.

Концертът на рокаджиите ще бъде в Ридждейл, Мисури, с население по-малко от хиляда души. Мик Джагър и компания ще излязат на сцената сред живописната планинска атмосфера на Озарк.

Шоуто си "Ролинг стоунс" ще изнесат в амфитеатъра Тъндър Ридж Нейчър Арина, който гледа към езерото Тейбъл Рок и разполага с 20 000 места. 

Амфитеатърът е открит през май. На сцената му концерти вече са изнасяли американските кънтри звезди Морган Уолън и Крис Стейпълтън.

Тъндър Ридж Нейчър Арина е построен от основателя и главен изпълнителен директор на доставчика на риболовни и ловни принадлежности "Бас Про Шопс" (Bass Pro Shops) Джони Морис.

"Просто искахме да споделим тази красива част от света с другите", казва пред Ройтерс Морис, който е израснал в Озарк.

"От много години организираме някои събития на това място - малки събирания и концерти. И тогава се поувлякохме", допълва той. 

Приходите от концертите в амфитеатъра отиват за усилията за опазване на околната среда в региона на Озарк.

Да си осигури участие на "Ролинг стоунс" е огромно постижение за всяко място. За Морис всичко се дължи на любовта му към риболова.

Преди двадесет години той се запознава с музиканта Чък Лийвъл, който от 1982 г. свири с "Ролинг стоунс". Двамата отиват на риболов и Морис помага на Лийвъл да извади "огромна риба".

"Джони, това е най-щастливият ден в живота ми... Ако някога мога да направя нещо за теб, кажи ми", с тези думи музикантът се обръща към своя домакин.

Години по-късно 76-годишният бизнесмен отправя към Лийвъл следното питане. "Можеш ли да накараш "Ролинг стоунс" да дойдат в Ридждейл, Мисури? А той отвърна: "Къде? Какво?" Как се стигна до това е просто съдба, риболов и приятелство".

Турнето Hackney Diamonds на "Ролинг стоунс" е кръстено на техния високо оценен от критиката албум, който излезе на музикалния пазар през октомври миналата година. На всяка спирка 80-годишният фронтмен Мик Джагър владее сцената в продължение на два часа заедно с китаристите Кийт Ричардс и Рони Ууд, които са съответно на 80 и 77 години.

#когато #група #ролинг #стоунс #закрие #северноамериканското #турне #hackney #diamonds #мястото

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете