Годишен концерт на хор "Бодра песен" с вход свободен ще има в Шумен тази вечер

Годишен концерт на хор "Бодра песен" с вход свободен ще има в Шумен тази вечер

17 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Годишен концерт на хор "Бодра песен" с вход свободен ще има в Шумен тази вечер

Годишен концерт ще изнесе тази вечер хор „Бодра песен“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“.

Диригент ще бъде художественият ръководител на хора Деница Узунова. Пианист ще бъде Евридика Вълчева. Корепетитор и пианист е Йорданка Илиева. Концертът ще се състои в зала „Проф. Венета Вичева“ в сградата на Община Шумен и е с вход свободен и е посветен на няколко участнички в хора, които са абитуриентки, съобщи за БТА Деница Узунова. 

Около 70 деца ще се включат в концерта, добави тя и уточни, че тази година шест са абитуриентките, които завършват училище и им предстои да се разделят с хора, каза Узунова. Ще бъдат представени концертният състав на хор „Бодра песен“ и подготвителните състави към него, които наблягат на изцяло български детски песни. Една от тях е на Хайгашод Агасян, съобщи Узунова. 

Концертният състав ще представи програмата, с която наскоро спечели златен медал от конкурс в Хърватия. „Ще бъдат изпълнени православни песнопения, съвременни творби от хоровата съкровищница, български любими песни, които са посветени на хор „Бодра песен“. Винаги изпращаме абитуриентите с любима песен на Петър Ступел“, допълни Узунова. По повод 120 годишнината на рождението на проф. Георги Димитров, учител на проф. Венета Вичева, ще бъде изпълнена неговата „Синигерова сватба“. В програмата на концерта са включени още индивидуални изпълнения на цигулка на Мелиса Февзи и на пиано - на Августина Павлова.

Деница Узунова съобщи за БТА, че пианистката Евридика Вълчева работи от 2021 година с хор „Бодра песен“, а Йорданка Илиева - над 20 години.

Припомняме, че през месец юни хор "Бодра песен" беше отличен със Златен диплом в Международния хоров конкурс Victoria Adriatic в Риека, Хърватия.

#годишен #концерт #изнесе #тази #вечер #хор #бодра #песен #център #подкрепа

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете