Финалът на "Франкофоли" 2024 развълнува пловдивчани и гости на града, очакват следващото издание

Финалът на "Франкофоли" 2024 развълнува пловдивчани и гости на града, очакват следващото издание

24 юни 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Финалът на "Франкофоли" 2024 развълнува пловдивчани и гости на града, очакват следващото издание

Второто издание на двудневния фестивал "Франкофоли" изненада приятно пловдивчани и гости на града със световноизвестни изпълнители и широка гама от разнообразни музикални стилове. Меломани споделиха пред БТА, че с нетърпение очакват следващото издание на феста през 2025 година, а организаторите вече са започнали селекция за изпълнителите, които ще вземат участие следващата година.

През втория ден на сцената на "Франкофоли" първи се качи 29-годишният френски певец и автор на песни Алексис Карлие, който подгря публиката. След него зрителите чуха музикантите от френската банда Deluxe, които накараха публиката да се отпусне и да затанцува под ритъма на разнообразните жанрове, в които се изявяват. А след като се сбогуваха с публиката, бяха повикани на бис.

Веднага след Deluxe пред зрителите се появи Барбара Прави, която излезе на сцената с едно от най-известните си парчета Voila. Тя представи още няколко от по-известните си произведения, но и не пропусна да включи елемента на изненада в изявата си, като изпълни парче от най-новия си албум. Тя издаде на пловдивчани и гости на града, че албумът е в процес на подготовка и ще излезе през септември тази година. 

Неж беше следваща в цветната програма на втория ден от фестивала. Тя изпълни за своите фенове някои от по-популярните си хитове, включително и песента Paro, която с характерната само за Неж орнаментика накара присъстващите да пеят и танцуват заедно с нея. 

Финалът на двудневния фестивал поставиха танцовата група от Обединеното кралство - Рудиментал (Rudimental). Хитове на групата озвучиха Гребната база на Пловдив, а песента която ги направи световна сензация още през 2013 година Waiting all night изправи публиката на крака. Вечерта приключи под звуците на техно, хаус и електронна музика, а присъстващи споделиха, че вече очакват следващото издание на "Франкофоли".

Фестивалът "Франкофоли" (Les Francofolies), който е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, се провежда от 1985 г. насам в град Ла Рошел, Франция, но освен това е изнесен и в различни точки по света. През 2023 година първото гостуване на фестивала в Пловдив се проведе именно на Гребната база.

#второто #издание #двудневния #фестивал #франкофоли #изненада #приятно #пловдивчани #гости #града

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете