Филмът "Отвътре навън 2" постави рекорд по приходи в САЩ

Филмът "Отвътре навън 2" постави рекорд по приходи в САЩ

25 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Филмът "Отвътре навън 2" постави рекорд по приходи в САЩ

"Отвътре навън 2" събра 100 млн. щатски долара от продажби на билети през втория си уикенд и постави нов рекорд за второ издание на анимационен филм през втората седмица в кината в САЩ, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Предишният най-добър втори уикенд за анимационно заглавие беше 92 млн. долара за "Супер Марио Bros.: Филмът". Само шест продукции  са имали по-добър резултат.

Само за седмица и половина "Отвътре навън 2" се превърна в най-печелившия филм за 2024 г., до момента със 724,4 млн. долара в световен мащаб, включително 355,2 млн. долара в американските и канадските кина. Това изпреварва 711,8 млн. долара в световен мащаб на "Дюн: Част 2". "Отвътре навън 2" вероятно ще премине границата от 1 млрд. долара след около седмица, което ще го направи първия филм след "Барби", с подобно постижение. 

Успехът на "Отвътре навън 2" изненада Холивуд, който беше свикнал с по-ниските очаквания, тъй като преди излизането му на екран филмовата индустрия наблюдаваше спад на продажбите на билети тази година с около 40 % под стойностите преди пандемията, по данни на компанията Comscore.

Екшън комедията "Лоши момчета: Всичко или нищо" с Уил Смит и Мартин Лорънс е на второ място с 18,8 милиона долара. 

"Моторджии" с Джоди Комър, Остин Бътлър и Том Харди дебютира на трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка с 10 милиона долара. В него моторист трябва да избере дали да бъде лоялен на клуба си, или на съпругата си. 

На четвърто място е "Гарфилд: Филмът" с 3,6 милиона долара, пети е "Кралството на планетата на маймуните" също с 3,6 милиона долара, а шести - "Измислени приятели" с 2,8 милиона долара. 

#отвътре #навън #събра #100 #млн #щатски #долара #продажби #билети #втория

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете