Филмът "Електра" с участието на Мария Бакалова с премиера на кинофестивала в Иския

Филмът "Електра" с участието на Мария Бакалова с премиера на кинофестивала в Иския

2 юли 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Филмът "Електра" с участието на Мария Бакалова с премиера на кинофестивала в Иския

Филмът "Електра" с участието на номинираната за "Оскар" българска актриса Мария Бакалова беше представен премиерно на кинофестивала в Иския, Италия, съобщава сайтът на проявата.

С гости като Бакалова, Шарлот Рамплинг, Алесандро Гасман, Стелан Скарсгард и носителката на "Оскар" Сузане Биер, филмовият фестивал в Иския се утвърждава като основно събитие сред големите международни кинопрояви. 

Тазгодишното му 22-о издание започна на 29 юни и ще продължи до 6 юли.

Сред главните действащи лица на фестивала е Мария Бакалова. Филмът с нейно участие "Електра" имаше своята международна премиера във втората фестивална вечер на 30 юни. 

"Електра" е първият авторски игрален филм на режисьорката от Бахрейн Хала Матар, която живее в Лос Анджелис. 

Матар е известна с работата си над музикални клипове и реклами за модни марки като "Шанел", "Кензо", Вивиан Уестууд, "Дизел". 

"Електра" е изключително елегантна творба, в която режисьорът ни отвежда в един загадъчен Рим, успявайки да прикове вниманието на зрителя. Щастливи сме да бъдем домакини на дебюта на режисьор, за когото в бъдеще ще чуваме много", казва основателят и артистичен директор на кинофестивала в Иския Микеланджело Месина. 

Освен номинираната за "Оскар" Мария Бакалова, актьорският състав на "Електра" включва съавтора на филма Дарил Уайн, британския актьор Джак Фартинг и американската актриса Абигейл Кауън.

Фестивалът се провежда сред величествената обстановка на Арагонския замък - бивше културно средище на поетесата Витория Колона и символ на Иския. 

Във фокуса на проявата, учредена през 2003 г., отново са екологичните ценности чрез прожекции на открито, пешеходен достъп, QR кодове и програми на рециклирана хартия.

Изключителен, но и достъпен за всеки, фестивалът превръща Иския в голяма сцена на открито, в остров, който е бил домакин на международни продукции като "Клеопатра" и "Талантливият мистър Рипли" и продължава всяка година да привлича изобилие от туристи.

Според организаторите филмовият фестивал в Иския предоставя уникална възможност човек да се потопи в атмосферата на голямо кино и култура и да празнува красотата им.

#филмът #електра #участието #номинираната #оскар #българска #актриса #мария #бакалова #представен

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете