Дизайнерът Кико Костадинов представи авангардни мъжки модели в Париж

Дизайнерът Кико Костадинов представи авангардни мъжки модели в Париж

24 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Дизайнерът Кико Костадинов представи авангардни мъжки модели в Париж

Смес от азиатски стилове и разкошни шапки, подобни на тюрбани, декорирани с копчета и детайли на еполети от военни униформи, създадоха подчертано авангардна атмосфера в последната колекция на модния дизайнер Кико Костадинов, съобщи Асошиейтед прес в репортаж от дефилетата в събота вечер от Седмицата на модата в Париж. 

Нюансираното включване на пастели придава на колекцията жизнена, но фина хармония, отразяваща умението на Костадинов да смесва невероятни елементи. Необичайните пастелни нюанси накараха тази колекция да пее. Костадинов често използва живи тонове, за да създаде ефектни ансамбли.

Други стилове включваха високи кръгли яки, които напомняха стилистиката на "Стар Трек" и добавяха футуристичен привкус. Костадинов има склонност към интегриране на елементи от научната фантастика и фентъзи в дизайните си, както се вижда в предишни колекции, вдъхновени от кинематографични и литературни теми.

Един от моделите му - поразително яке и панталон в индустриален стил, носеше сюрреалистични мотиви на извънземни форми на живот или на подводни същества. Този игрив, но зловещ детайл бе доразвит в подобие на микроскопични бактерии, украсяващи риза и панталони на пастелни райета в стила на 70-те години на миналия век.

Кико Костадинов, роден в България, е моден дизайнер, който работи в Лондон.

#смес #азиатски #стилове #разкошни #шапки #подобни #тюрбани #декорирани #копчета #детайли

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете