Децата на Анджелина Джоли и Брад Пит се отдалечават все повече от баща си

Децата на Анджелина Джоли и Брад Пит се отдалечават все повече от баща си

5 юни 2024 г. · 10 мин. четене · Споделяне във Facebook


Децата на Анджелина Джоли и Брад Пит се отдалечават все повече от баща си

Шайло - биологичната дъщеря на актьорите Анджелина Джоли и Брад Пит, предприе правни действия, за да се откаже от фамилията на баща си. Това стана навръх 18-ия й рожден ден, който беше на 27 май и изглежда съвсем обмислено решение. 

Новината шокира мнозина, въпреки че не е толкова изненадваща на фона на силно изострените от години отношения между звездните й родители. Джоли и Пит имат шест деца - осиновените Мадокс (22 г.), Пакс (20 г.), Захара (19 г.), както и биологичните Шайло и 15-годишните близнаци Нокс и Вивиан. 

Анджелина Джоли и Брад Пит са в процес на развод от 2016 г., който все още не е финализиран заради липса на съгласие по основни въпроси. Сред тях са и правата над децата им. През 2021 г. съд им даде съвместно попечителство - мярка, която нито една от страните не прие и адвокатите на актьорите подеха нова битка. Джоли и Пит продължават да се съдят и за собствеността върху имение с лозя и винарна, намиращи се в Южна Франция. Въпреки че разводът им официално не е приключил, през април 2019 г. те бяха обявени от съдия в САЩ за законно необвързани.

Решението на Шайло да предприеме действия и официално да се откаже от фамилията на баща си е показателно за нежеланието й да поддържа отношения с Пит. Ако искането на 18-годишното момиче,  чийто глас озвучава филма "Кунг фу панда 3", бъде одобрено, то официално й име ще бъде Шайло Нувел Джоли.

След като беше обявена новината, започнаха и догадките в американските медии каква е причината, подтикнала наследницата на Джоли и Пит към подобни действия, за които си е наела и адвокат. Официално засега не се съобщават подробности.

"Децата се отказват от фамилното си име, за да се разбунтуват срещу родителите си. Те са ядосани и обидени заради болка, преживяна в детството", казва в интервю за "Мирър" американската психоложка д-р Карол Либерман. Според нея те си отмъщават на родителите, за да ги накажат за всички болезнени спомени, които пазят. "Тези спомени могат да бъдат нещо на пръв поглед незначително като това, че родителят им не е идвал на всички техни мачове в гимназията, или нещо голямо като това, че бащата се е развел с майка им и е създал друго семейство", допълва д-р Либерман.

Източник, добре запознат със сагата, разказва пред сп. "Пийпъл", че Шайло, която активно се занимава с танци и живее при Джоли, е била силно повлияна от твърденията на майка си, че е подлагана на физическо насилие от Брад Пит. Това е и основният мотив, посочен в молбата за развод, припомня изданието. Актрисата цитира инцидент от 2016 г. по време на полет с частния им самолет между Франция и САЩ. Според твърденията й Пит я хванал за главата и я разтърсил пред погледите на децата, които се опитали да я защитят. Джоли настоява, че актьорът злоупотребявал с алкохол, позволявал си и вербален тормоз.

Брад Пит "е разстроен, че Шайло се отказва от фамилията си", твърди пред "Пийпъл" източник, близък до актьора от "Легенди за страстта". "Той никога не е изпитвал по-голяма радост, отколкото когато тя се роди. Винаги е искал да има дъщеря", казва още той.

Шайло се появи на бял свят през 2006 г. в Намибия, като раждането й беше водеща новина за много световни издания и събитие, отбелязано тържествено в африканската страна. Според източника на "Пийпъл" Пит обича наследниците си, те му липсват и  "го боли", че са се отдалечили.

Близки до Брад Пит казват, че Анджелина Джоли полага усилия, за да настрои децата срещу него. Пред "Пийпъл" охранител, работил за звездното семейство, наричано Бранджелина - и останал при Пит - твърди, че актрисата е насърчавала наследниците им да "избягват" баща си по време на посещенията. Изданието се позовава и на документи, свързани със съдебната битка за френското шато. 

Шайло не е първата от семейството, поискала да се разграничи от баща си, макар да е единствената, предприела правни действия за това.  

По-малката й сестра Вивиан е пожелала да бъде вписана само с фамилията си Джоли в афиша за мюзикъл, който майка ѝ продуцира. 

Най-голямата им дъщеря Захара, която е на 19 години, също се представя без фамилията Пит във видеоклип, записан през 2023 г. Според публикации в американски издания Мадокс и Пакс, които първо са осиновени от Джоли, а след това и от Пит,  от доста време са се дистанцирали от актьора и не поддържат контакти с него.

 

 

#шайло #биологичната #дъщеря #актьорите #анджелина #джоли #брад #пит #предприе #правни

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете