Албанският премиер замина за Ню Йорк, където утре ще се срещне с албанската диаспора

Албанският премиер замина за Ню Йорк, където утре ще се срещне с албанската диаспора

вчера · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Албанският премиер замина за Ню Йорк, където утре ще се срещне с албанската диаспора

Албанският премиер Еди Рама замина за Ню Йорк, където утре ще се срещне с албанците, които живеят в Америка, предаде АТА.

В събота Рама ще бъде на първата среща с албанци от диаспората, след като всеки албанец извън Албания получи правото да избира посоката и ръководството на страната през следващите четири години, като гласува от мястото, където живее, отбелязва агенцията, като се позовава на публикация на албанския премиер в социалните мрежи.

Вотът в чужбина беше включен в измененията и допълненията към Изборния кодекс на Албания през юли тази година. Догодина в Албания предстоят парламентарни избори.

На „Таймс скуеър“ е поставен банер за събитието, в което ще участва албанският премиер, пише АТА.

Албанският премиер написа в социалните мрежи във връзка със срещата си с албанците в Америка, че е „горд с Албания, за която днес навсякъде по света се говори с добро“.

Той допълни, че е напълно наясно с огромните предизвикателства, пред които Албания ще се изправи до 2030 г., когато „със силата на обединението“ страната ще издигне своето знаме "в двора на ЕС“.

В рамките на обявената си поредица от срещи с албанската диаспора Рама се срещна по-рано тази година с албанците, които живеят в Гърция и албанците в Италия – двете страни с най-голям брой албански емигранти, отбелязва АТА.

Албанският премиер съобщи, че ще проведе още една среща с албанците в Гърция на 3 ноември, този път в Солун.

#албанският #премиер #еди #рама #замина #йорк #утре #срещне #албанците #живеят

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете