Университет в САЩ прекрати връзки с рапъра Шон "Диди" Кумс след видеозапис с домашно насилие

Университет в САЩ прекрати връзки с рапъра Шон "Диди" Кумс след видеозапис с домашно насилие

9 юни 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Университет в САЩ прекрати връзки с рапъра Шон "Диди" Кумс след видеозапис с домашно насилие

Университетът "Хауърд", който се намира във Вашингтон, прекъсва връзките си с рапъра Шон "Диди" Кумс, като отмени присъдената му почетна титла и преустанови стипендиантската програма на негово име, предаде Асошиейтед прес.

Това се случва, след като наскоро беше публикуван видеозапис от 2016 г., в който се вижда как изпълнителят напада аренби певицата Каси, която е негова бивша приятелка. 

"Поведението на Кумс, заснето в наскоро публикуван видеоклип, е толкова фундаментално несъвместимо с основните ценности и убеждения на университета "Хауърд", че той вече не е достоен да носи най-високата чест на институцията“, се казва в изявление на настоятелството на висшето училище. 

В него се допълва, че управата е гласувала единодушно в петък да приеме връщането на почетното звание, получено от Кумс през 2014 г. "Това отменя всички почести и привилегии, свързани с титлата. Настоятелството нареди също името му да бъде премахнато от всички документи, в които се изброяват носителите на почетна степен на университета "Хауърд", се казва още в разпространеното съобщение, цитирано от Асошиейтед прес. 

Ръководството на висшето училище реши да се прекъснат финансовите отношения с Кумс, включително да бъде върната сума от един милион щатски долара, да се сложи край на стипендиантската програма и да прекрати договор от 2023 г. с фондацията на рапъра. 

Миналия месец той призна, че е пребил бившата си приятелка Каси в коридор на хотел през 2016 г., след като Си Ен Ен публикува видеозапис на нападението. Във видеообръщение, публикувано в социалните мрежи, Кумс заяви, че "искрено съжалява" и действията му са "непростими", припомня Асошиейтед прес. 

"Поемам пълна отговорност за действията си в това видео. Бях отвратен, когато направих това. Отвратен съм и сега", каза Кумс. 

Съдебният иск, подаден миналата година от Каси, чието истинско име е Касандра Вентура, постави началото на вълна от подобни дела и публични обвинения срещу Шон "Диди" Кумс. Искът, заведен от Каси, беше уреден, отбелязва Асошиейтед прес. 

 

#университетът #хауърд #намира #вашингтон #прекъсва #връзките #рапъра #шон #диди #кумс

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете