Десетото издание на „Синелибри“ спира в Габрово от 24 до 27 октомври

Десетото издание на „Синелибри“ спира в Габрово от 24 до 27 октомври

преди 14 часа · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Десетото издание на „Синелибри“ спира в Габрово от 24 до 27 октомври

„Синелибри. 10 #ПоезияБезкрай“ ще гостува в зала „Възраждане“ в Габрово от 24 до 27 октомври. Това съобщават организаторите. 

Програмата на 24 октомври започва с филма „Десет минути“, след него е „Ромео и Жулиета“. На 25 октомври  ще бъде прожектиран „Добър ден, тъга“, а след него „Доверие“. На 26 октомври в програмата са „Второ действие“ и  „Майстора и Маргарита“. Последната вечер на 27 октомври ще бъде показана лентата „Вечният визионер“ и „В очакване на Дали“.

Темата на фестивала е референция към едноименния филм на забележителния режисьор А. Ходоровски, чиито сюрреалистични откровения пленяват или отблъскват, но никога не оставят зрителя безразличен. А крилете във фигурата, която е на всички материали за визуализация на събитието, са недвусмислена препратка и към знаковия филм на Вим Вендерс „Криле на желанието“. Защото в основата на всяко изкуство, на всеки филм, поема или спектакъл стои желанието, посочват организаторите. 

Билети за прожекциите ще се продават два часа преди началото на излъчванията на касата на зала „Възраждане“ в Габрово.

Фестивалът „Синелибри“ гостува в Габрово за поредна година и вече е утвърдена част от културната програма на града. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ и Община Габрово, допълват организаторите.

#синелибри #поезиябезкрай #гостува #зала #възраждане #габрово #съобщават #организаторите  #програмата #започва

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете