САЩ казаха, че са поразили насочени към Израел ирански дронове

САЩ казаха, че са поразили насочени към Израел ирански дронове

14 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


САЩ казаха, че са поразили насочени към Израел ирански дронове

Разположените в Близкия изток американски сили са свалили ирански дронове, насочени към Израел. Това заяви представител на Пентагона, цитиран от АФП.

"Съгласно нашия непоклатим ангажимент в подкрепа на сигурността на Израел, американските сили в региона продължават да свалят дронове, пуснати от Иран и насочени срещу Израел", каза този представител, пожелал анонимност. "Нашите сили остават в позиции да оказват допълнителна подкрепа в сферата на отбраната и да защитават американските сили, действащи в региона", добави той.

Кралските военновъздушни сили на Великобритания също съобщиха, че техни изтребители се използват за сваляне на ирански безпилотни самолети.

Взривове и сирени за въздушно нападение отекнаха в Йерусалим след полунощ, след като Иран предприе атака с дронове и ракети срещу Израел в знак на отмъщение за удара по дипломатически комплекс на Иран в Дамаск от началото на април. Това е първият път в който Иран нанася директен военен удар на Израел, въпреки че враждата им датира още от Ислямската революция през 1979 г.

Великобритания нарече иранското нападение срещу Израел "безразсъдно", Италия изрази тревога, Франция осъди "дестабилизиращите действия" на Техеран, а Германия изрази опасение, че целият регион може да бъде вкаран в хаос.

#разположените #близкия #изток #американски #сили #свалили #ирански #дронове #насочени #израел

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете