Авторът на песни и продуцент Глен Балард ще получи звезда на холивудската Алея на славата

Авторът на песни и продуцент Глен Балард ще получи звезда на холивудската Алея на славата

6 юли 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Авторът на песни и продуцент Глен Балард ще получи звезда на холивудската Алея на славата

Авторът на песни, текстописец и продуцент Глен Балард ще бъде почетен със звезда на холивудската Алея на славата, съобщи сайтът на популярната атракция.

Звездата на Балард ще бъде 2784-ата на прочутата алея в Холивуд. 

На церемонията по откриването й на 11 юли ще присъстват изпълнителките от групата "Уилсън Филипс" и певецът и актьор Роджър Барт. 

Балард ще бъде почетен в категорията за звукозапис. 

"Холивудската търговска камара е горда да удостои автора на песни и продуцент Глен Балард със звезда на Алеята на славата. Неговият изключителен талант е оставил огромна следа в музикалната индустрия", казва продуцентката на церемониите Ана Мартинес.

Балард е носител на шест награди "Грами" и е един от най-успешните продуценти и автори на популярна музика, чиито записи са продадени в повече от сто и петдесет милиона копия по целия свят. През 2023 г. той беше въведен в Залата на славата на авторите на песни.

Глен Балард е писал и продуцирал песни за изпълнители като Майкъл Джексън, Елтън Джон, Аланис Морисет, "Уилсън Филипс", Кристина Агилера, Джордж Стрейт, Джош Гробан, Куинси Джоунс, Арета Франклин, Барбра Стрейзанд, Шакира, Кейти Пери, "Ван Хален", Андреа Бочели, Ринго Стар, Джордж Бенсън, Ани Ленъкс, "Ноу даут" и много други.  

Балард е автор и композитор и на оригинални песни и музика за редица телевизионни и филмови продукции. 

#авторът #песни #текстописец #продуцент #глен #балард #почетен #звезда #холивудската #алея

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете