В Габрово ще бъде представена документалната лента на Мартин Георгиев „От другата страна“

В Габрово ще бъде представена документалната лента на Мартин Георгиев „От другата страна“

вчера · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


В Габрово ще бъде представена документалната лента на Мартин Георгиев „От другата страна“

На 29 октомври  в габровската зала „Възраждане“ с вход свободен ще бъде представен документалният филм „От другата страна“ с автор журналистът Мартин Георгиев. Това съобщи той за БТА. 

„Лентата е на продуцентска къща „Телеман“ и „Пламар Студио“. Документалният филм „От другата страна“ е един различен разказ за войната в Украйна, сниман в Русия, Донецк и новозавладените територии. Действието във филма се развива през месец април 2023 г.“, посочи Мартин Георгиев. 

„Журналистът Мартин Георгиев е допуснат от другата страна на фронта в Украйна. Той вече беше ходил в Одеса, Николаев и Киев, в началото на войната, когато всички украинци бягаха в обратна посока. И още тогава поиска да види и другата страна – Русия, Донецк, а защо не и Мариупол. Тъй като Мартин е журналист от страна, член на НАТО - обявена от руския президент Путин за „вражеска държава“ - допускането му там изглеждаше невъзможно. Но точно една година след началото на конфликта, той получи виза и акредитация, след което прекара две седмици от "другата" страна.  Така, вероятно той стана единственият журналист, който е бил и в Украйна, и в Русия, докато между тях се води война. И има две военни акредитации. Нещо повече – Мартин Георгиев със сигурност е последният чужденец, посетил централата на частната военна компания „Вагнер“ преди метежа на Пригожин и последвалата му смърт“, посочват от продуцентската къща. 

От продуцентска къща „Телеман“ посочват, че филмът има три първи награди, едно почетно споменаване, три полуфинала, една селекция и един финал, повечето от които са зад Океана. Лентата е първият пълнометражен документален филм и за автора, и за режисьора.

#октомври  #габровската #зала #възраждане #вход #свободен #представен #документалният #филм #другата

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете