Анимацията "Отвътре навън 2" запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка

Анимацията "Отвътре навън 2" запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка

2 юли 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Анимацията "Отвътре навън 2" запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка

Анимацията "Отвътре навън 2" за трета поредна седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните осведомителни агенции.

През третия си уикенд по кината в САЩ и Канада продукцията на "Дисни"/"Пиксар" е реализирала 57,4 милиона долара от продажбата на билети. Така общите й приходи в домашния бокс-офис стават 469 милиарда долара. 

Според специализираните сайтове анимацията "Отвътре навън" вече е прехвърлила прага от 1 милиард долара в международния бокс-офис. Продължението е единственият филм през 2024 г., преминал тази граница, при това само за 19 дни, което е рекорд за анимационен филм.

Имайки предвид числата, анимацията "Аз, проклетникът 4", която тази седмица излиза на екран в Северна Америка, ще се изправи пред сериозно предизвикателство. 

Второ място в бокс-офиса заема предисторията "Нито звук: Ден първи". Приходите от изминалия уикенд за филма от хорър поредицата "Нито звук" с участието на актрисата Лупита Нионго възлизат на 53 милиона долара. 

Третата позиция е за уестърна "Хоризонт: Американска сага - Глава 1", режисьор и сценарист на който е актьорът Кевин Костнър. Костнър изпълнява и една от водещите роли в тричасовия филм, който през изминалия уикенд реализира постъпления в размер на 11 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от екшън комедията "Лоши момчета: Всичко или нищо" с Уил Смит и Мартин Лорънс и индийския научнофантастичен епос "Kalki 2898 AD". Приходите от продажбата на билети за двата филма в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 10,3 милиона долара и 5,4 милиона долара.

#анимацията #отвътре #навън #трета #поредна #седмица #начело #боксофис #класацията #северна

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете