Актрисата Вайола Дейвис и писателят Джеймс Патерсън си сътрудничат над роман

Актрисата Вайола Дейвис и писателят Джеймс Патерсън си сътрудничат над роман

10 юли 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Актрисата Вайола Дейвис и писателят Джеймс Патерсън си сътрудничат над роман

Предстоящ трилър за съдийка в съвременния провинциален американски Юг бележи сътрудничеството на двама много известни и много различни автори - това са актрисата и носителка на "Оскар" Вайола Дейвис и мегапродаваният писател Джеймс Патерсън, предаде Асошиейтед прес. 

От издателство "Литъл, Браун енд Къмпани" съобщиха, че Дейвис и Патерсън си сътрудничат над роман, който засега няма заглавие и е планиран за 2025 г. или 2026 г. Той разказва за "динамичната и блестяща" съдийка Мери Стоун, която е изправена пред "решение със сеизмични последици за малкия й окръг и потенциално за цялата страна". 

Това ще бъде първата художествена творба за възрастни за Вайола Дейвис, чиито предишни книги включват мемоарите "Finding Me" и картинната история "Corduroy Takes a Bow". 

За Джеймс Патерсън това е най-новото партньорство с известна личност. Сред предишните съавтори на писателя са бившият президент на САЩ Бил Клинтън и кънтри звездата Доли Партън. 

Романът "Изригване" на покойния Майкъл Крайтън, който беше завършен с помощта на Патерсън, е една от най-популярните книги на лятото.

"Способността на Джеймс да плете завладяващи истории с дълбочина и напрежение е несравнима и за мен е чест да работя заедно с него", се посочва в направеното от Вайола Дейвис изявление. 

Патерсън, на когото идеята за сътрудничество хрумва, след като прочита "Finding Me" и се свързва с Дейвис, сподели на свой ред, че актрисата има "дарба да разказва истории" и "щедър дух".

"Не бих могъл да си избера по-добър партньор от Вайола", казва Патерсън. 

#предстоящ #трилър #съдийка #съвременния #провинциален #американски #бележи #сътрудничеството #двама #известни

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете