Актрисата Мерил Стрийп ще участва в музикален спектакъл в Париж

Актрисата Мерил Стрийп ще участва в музикален спектакъл в Париж

4 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Актрисата Мерил Стрийп ще участва в музикален спектакъл в Париж

Трикратната носителка на награда "Оскар" Мерил Стрийп ще участва в музикален спектакъл на Руфъс Уейнрайт в Париж на 14 юни, предаде АФП, като цитира радио "Франс".

В Dream requiem ще участва хорът на радио Франс,  филхармоничният оркестър на радио Франс и др.

Спектакълът ще бъде излъчен на живо по радио Франс музик и Арте на 14 юни, отбелязва АФП.

Американска актриса, която е на 74 години и наскоро получи почетна награда "Златна палма" на филмовия фестивал в Кан, ще рецитира стихотворението на Байрон "Мрак" (1816 г.).

"Възхищавам на Мерил Стрийп още от първия й филм, както целия свят. Имам удоволствието да я познавам лично от много години", пише Руфъс Уейнрайт в съобщение за пресата.   "Участието й в световната премиера на Dream requiem е чест, която надминава всичко, на което бих могъл да се надявам", отбелязва 50-годишният американско-канадски музикант.

Dream requiem се ражда от "две драматични събития, случили се през 2020 г.: пандемията от КОВИД-19 и горските пожари в Калифорния", се казва в разпространено прессъобщение.       "Реквием" на Верди е поредното вдъхновение за Руфъс Уейнрайт, който е използвал операта в своята поп музика и е написал две опери - Prima donna и Hadrian. Спектакълът ще бъде и записан, като ще бъде издаден през есента на 2024 г. от Warner Classics/Erato. 

В допълнение към соловата си кариера Руфъс Уейнрайт вече си е сътрудничил със звезди като Елтън Джон, Майли Сайръс, Дейвид Бърн, Бой Джордж, Джони Мичъл, "Пет шоп бойс", Пол Саймън и Стинг, припомня АФП.

 

#трикратната #носителка #награда #оскар #мерил #стрийп #участва #музикален #спектакъл #руфъс

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете