Мокър сняг се стовари върху североизточната част на САЩ, оставяйки 670 000 души без ток

Мокър сняг се стовари върху североизточната част на САЩ, оставяйки 670 000 души без ток

5 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Мокър сняг се стовари върху североизточната част на САЩ, оставяйки 670 000 души без ток

Голяма пролетна буря донесе обилен сняг, дъжд и силни ветрове в североизточната част на САЩ, като събори дървета и електропроводи и остави близо 700 000 домове и предприятия без ток, предаде Асошиейтед прес.

Съобщава се, че една жена е била убита от падащо дърво в предградие на Ню Йорк.

Според Националната метеорологична служба до днес вечерта в някои части на северна Нова Англия е възможно да натрупа 60 см сняг, а поривите на вятъра да достигнат 80-97 км/ч в крайбрежните райони, както и във вътрешността на страната. 

По данни на сайта poweroutage.us следобед в четвъртък най-много прекъсвания на електрозахранването има в Мейн и Ню Хемпшир - съответно около 330 000 и 174 000. Местните власти заявиха, че тежкият и мокър сняг е виновен за събарянето на дървета и електропроводи. Прекъсванията на електрозахранването са намалели от над 700 000 на около 670 000 към следобеда.

"Това беше почти класически североизточен вятър", каза Стивън Барън от метеорологичната служба в Йорк, Мейн. "Това определено е силна буря  за април. Не е лудост за нас да има сняг през април, но обикновено не се получава такова натрупване".

Метеорологичната служба съобщи, че това е най-големият априлски в региона от 2020 г. насам.

Над 30 см сняг е паднал в Уулфеборо, Ню Хемпшир, където някои жители, които са останали без ток, са се настанили в хотел The Wolfeboro Inn, каза генералният мениджър Шон Блек.

Обилният сняг направи пътуването в северните части на Нова Англия и Ню Йорк опасно и бяха регистрирани множество произшествия.

В четвъртък сутринта край Люистън, щата Мейн, за кратко време беше затворена междущатската магистрала 95 в северна посока. В Уиндъм, щата Мейн, близо до Портланд, джип изгубил контрол и се ударил в полицейски автомобил, но никой не е пострадал. 

Бурята донесе предимно проливни дъждове в южните части на североизточните щати, както и силни ветрове.

#голяма #пролетна #буря #донесе #обилен #сняг #дъжд #силни #ветрове #североизточната

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете