45 тона тикви са използвани за най-големия фестивал за Хелоуин в Румъния, който се провежда в Букурещ

45 тона тикви са използвани за най-големия фестивал за Хелоуин в Румъния, който се провежда в Букурещ

вчера · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


45 тона тикви са използвани за най-големия фестивал за Хелоуин в Румъния, който се провежда в Букурещ

Най-големият фестивал за Хелоуин в Румъния (West Side Hallo Fest) се провежда за втора поредна година до най-голямото езеро в Букурещ Лакул Мории (Lacul Morii). Събитието, което беше открито в петък и продължава до понеделник, събра още в първите часове хиляди посетители, преоблечени като зомбита, вампири, върколаци, вещици и призраци. 

32 000 квадратни метра са превърнати в приказен декор с места за “страшни” фотосесии. 45 тона тикви са използвани за фестивала. Някои са специално предназначени за "карвинг" работилниците (за дълбаене на тикви), където деца и родители могат да изработят свои тиквени фенери за деня на Вси Светии. Събитието включва още работилници за маски и зони, където децата могат да играят и рисуват лица, шоу с прически и грим, състезание за най-атрактивен костюм. 

Тези, които търсят силни усещания, могат да се качат на автобус на ужасите (Ghost Ride) или да обиколят къщата на призраците. 

“Това е като мултимедийно пътешествие, изпълнено с мистерия и адреналин, със специални ефекти и холограми, чрез което посетителите ще се пренесат в свят на сенки и зловещи изненади”, споделят за БТА организаторите.

Островът е „надзираван“ от огромна вещица, висока почти три метра. Атракция е и пеперудата от тикви.

Посетителите - възрастни и деца, се насърчават да се присъединят към забавлението и да дойдат в костюми. Те могат да участват в дефиле и да спечелят награди.

80 продавачи предлагат разнообразие от ръчно изработени артикули - бижута, плетива, свещи, украси, тениски, маски - всички на тема Хелоуин. На 20 камиончета с храна се продават “страшни” кулинарни деликатеси, вдъхновени от празника или в тон с есента: сладолед с вкус на печена тиква с бисквити и печена ябълка, пица Дракула, близалки, украсени с прилепи и много други. 

На фестивала не липсва и жива музика. Тази вечер на сцената ще излезе един от най-популярните румънски изпълнители - Smiley. 

Входният билет за фестивала е 20 леи (8 лв.). Достъпът в неделя от 10:00 до 14:00 местно (и българско) време ще бъде безплатен. 

Деца под 12 години влизат без билет по време на цялото събитие.

Част от събраните средства ще бъдат използвани за изграждане на нови къщи за котки от Сектор 6 на румънската столица.

#найголемият #фестивал #хелоуин #румъния #west #side #hallo #fest #провежда #втора

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете