Мелони заяви, че в нейната партия няма място за фашизъм

Мелони заяви, че в нейната партия няма място за фашизъм

3 юли 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Мелони заяви, че в нейната партия няма място за фашизъм

Премиерът на Италия Джорджа Мелони заяви, че в нейната партия няма място за фашизъм, предадоха АНСА и Ройтерс. 

Тя добави, че от нейната формация "Италиански братя" трябва да бъде изключен всеки, който възхвалява италианското фашистко минало.

Тези изявления дойдоха след разследване под прикритие, в което се установява, че членове на младежкото партийно крило отправят фашистки поздрави и расистки и фашистки коментари срещу политици с еврейско потекло в Италия.

В писмо до партийните лидери Мелони казва, че е гневна и натъжена от това, че действията на тези хора са навредили на репутацията на нейната партия.

"В "Италиански братя" няма място за расизъм или за антисемитизъм, няма място за онези, които изпитват носталгия по тоталитарните режими на 20-и век или за каквато и да е глупашка проява", казва тя.

"Нашата задача е прекалено голяма, за да допуснем онези, които не са разбрали това, да я разрушат", допълва тя.

След разследването опозиционните партии казаха, че то е  показало, че  "Италиански братя" са убежище за крайнодесни и, че показва и фалшът на усилията на Мелони да се представи като умерен десен политик в страната и чужбина. 

Мелони миналата седмица разкритикува начина, по който е било проведено разследването на италианската медия, след като стана ясно, че журналистка под прикритие е проникнал в младежкото крило на партията й.

Две млади представителки на младежкото крило на партията на Мелони вече подадоха оставка заради скандала.

#премиерът #италия #джорджа #мелони #заяви #нейната #партия #място #фашизъм #предадоха

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете