Крайнодесен финландски депутат е заподозрян в стрелба пред нощен клуб

Крайнодесен финландски депутат е заподозрян в стрелба пред нощен клуб

27 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Крайнодесен финландски депутат е заподозрян в стрелба пред нощен клуб

Депутат от крайнодясната финландска партия „Финландците“ е заподозрян в участие в инцидент с оръжие, който се е случил снощи в столицата Хелзинки, съобщи представител на политическата сила, цитиран от Франс прес.

"Депутат от нашата партия беше замесен в инцидент в Хелзинки снощи. Развоят на събитията в момента не е ясен. Полицията разследва и очакваме допълнителна информация. Ще ви информираме веднага щом разберем повече“, написа в социалната мрежа „Екс“ секретарят на партията Хари Вуоренпаа.

Постът беше споделен от Рика Пура – министър на финансите в правителството и председателка на „Финландците“.

Според вестник „Сейска“ (Seiska) двама депутати са били снощи в центъра на Хелзинки. Твърди се, че един от тях е стрелял на излизане от нощния клуб „Бар Ихку“.

Ако фактите са верни, "това очевидно е сериозен инцидент със значителни последици", каза пред финландското Национално обществено радио Юле (Yle) Рика Пура.

Няколко финландски медии съобщиха, че лицето, което те идентифицират като Тимо Ворнанен, е задържано по подозрение в насилие при утежняващи обстоятелства и нарушаване на закона за огнестрелните оръжия.

Ворнанен е полицай по професия, според информацията на сайта му, и обича да ловува в свободното си време, отбелязва АФП.

#депутат #крайнодясната #финландска #партия #финландците #заподозрян #участие #инцидент #оръжие #случил

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете