Израел заяви, че е готов да се справи с всеки възможен сценарий, свързан с Иран

Израел заяви, че е готов да се справи с всеки възможен сценарий, свързан с Иран

7 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Израел заяви, че е готов да се справи с всеки възможен сценарий, свързан с Иран

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че подготовката за отговор на всеки възможен развой на събитията, свързани с действията на Иран, е завършена, предаде Ройтерс.

Канцеларията на министъра разпространи съобщението, след като той взе участие в съвещание "за оперативна оценка на обстановката", на което присъстваха още представители на висшето военно командване.

"След направената оценка министър Галант подчерта, че отбранителното ведомство е завършило приготвленията за отговор на всеки възможен сценарий, който би могъл да се развие по отношение на Иран", допълниха оттам.

Иран заплаши да отговори на предполагаемия израелски удар в Дамаск, при който бяха убити седем души от иранската Революционна гвардия, сред които и високопоставен командир.

Израел не потвърди, че стои зад атаката. Но представителите на израелското политическо ръководство казаха, изразявайки се по-общо, че Израел действа срещу Иран, който от своя страна подкрепя радикални групировки като "Хамас" в Газа и Хизбула в Ливан - и двете воюващи срещу Израел през последните шест месеца.

САЩ също са в повишена готовност и се подготвят за възможен ирански удар по американски или израелски активи в региона.

 

 

#израелският #министър #отбраната #йоав #галант #заяви #подготовката #отговор #възможен #развой

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете