Иран предприе нападение с дронове срещу Израел, съобщи израелската армия

Иран предприе нападение с дронове срещу Израел, съобщи израелската армия

14 април 2024 г. · 2 мин. четене · Споделяне във Facebook


Иран предприе нападение с дронове срещу Израел, съобщи израелската армия

Израел съобщи днес, че ирански безпилотни летателна апарати са били насочени към неговата територия и че системите за противовъздушна отбрана са готови да ги свалят, предаде Ройтерс.

"Иран пусна дронове от територията си по посока Израел", каза говорителят на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) Даниел Хагари в излъчено пряко по телевизията обръщение.

По думите му на дроновете ще им трябват няколко часа, за да достигнат израелската територия. "ЦАХАЛ е в състояние на повишена готовност и постоянно следи оперативната обстановка", каза той. Той призова обществеността да следва инструкциите на властите по въпроса.

"Работим в тясно сътрудничество със САЩ и партньорите ни в региона, за да противодействаме на пускането на дронове и за да ги прехванем", обяви още Хагари.

През последните дни зачестиха предупрежденията, че е възможно иранско нападение, след като Техеран многократно заплаши да отвърне на предполагаемата израелска атака срещу ирански дипломатически комплекс в Сирия, при която загинаха двама бригадни генерали.

 

 

 

#израел #съобщи #днес #ирански #безпилотни #летателна #апарати #насочени #неговата #територия

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете