Шейсет и двама нелегални сирийци бяха открити в два камиона на ГКПП Калафат

Шейсет и двама нелегални сирийци бяха открити в два камиона на ГКПП Калафат

16 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Шейсет и двама нелегални сирийци бяха открити в два камиона на ГКПП Калафат

Румънските полицаи на ГКПП Калафат откриха общо 62 сирийски граждани, скрити в две превозни средства, при опит да влязат нелегално в Румъния, съобщи днес Генералният инспекторат на румънската гранична полиция, цитиран от Аджерпрес.

При проверка на товарен камион, управляван от 33-годишен литовски гражданин, във вътрешността на ремаркето в специален тайник с дървени панели са открити 33 души, от които 31 мъже и две жени. Генералният инспекторат на румънската гранична полиция информира, че на камиона е била направена физическа проверка въз основа на анализ на риска и в сътрудничество с българските гранични полицаи и митничари. Откритите нелегални пътници не са носели документи за самоличност, а вербално са заявили, че са сирийски граждани. Шофьорът на камиона е казал, че превозното средство е било натоварено в София, а той не е участвал в товаренето на стоката от торби с пръст за цветя и декоративни кори. Стоката е била предназначена за Унгария. 

В камиона на 48-годишен турски гражданин, превозвал мебели по маршрута Турция-Германия, румънските гранични полицаи на пункта Калафат са открили 29 души – 27 мъже и две жени. Нелегалните пътници заявили, че са сирийски граждани, които са се качили в камиона на паркинг в София.

Шейсет и двамата нелегални мигранти, шофьорите и превозните средства са предадени на българските власти за продължаване на разследването, информира Аджерпрес. На турския шофьор е наложена забрана за влизане на територията на Румъния за период от 5 години.

#румънските #полицаи #гкпп #калафат #откриха #общо #сирийски #граждани #скрити #превозни

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете