САЩ и Израел ще проведат виртуална среща, на която ще обсъдят Рафах

САЩ и Израел ще проведат виртуална среща, на която ще обсъдят Рафах

1 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


САЩ и Израел ще проведат виртуална среща, на която ще обсъдят Рафах

САЩ и Израел се очаква да проведат днес виртуална среща, на която да обсъдят плановете на израелските въоръжени сили за офанзива срещу град Рафах в ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Ройтерс се позовава на новинарския сайт "Аксиос" (Axios), който черпи тази информация от трима представители на Израел и САЩ.

Според "Аксиос" в срещата ще вземат участие съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, представители на Пентагона, на Държавния департамент и на американските разузнавателни служби. 

От израелска страна ще участват министърът по стратегическите въпроси Рон Дермър, председателят на Съвета за национална сигурност Цахи Ханегби, представители на министерството на отбраната и на разузнавателните служби.

Предполага се, че скоро ще бъде проведена и присъствена среща на представители на двете страни.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че Израел продължава да се готви за операция в Рафах, който се намира на границата на ивицата Газа с Египет, за да бъде постигната окончателна победа във войната с палестинското ислямистко движение "Хамас".

Израел предприе военната си операция в Газа след безпрецедентната атака на бойци на "Хамас" срещу еврейската държава на 7 октомври миналата година.

#сащ #израел #очаква #проведат #днес #виртуална #среща #обсъдят #плановете #израелските

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете