Сърбия иска да подпише споразумение за свободна търговия с Южна Корея

Сърбия иска да подпише споразумение за свободна търговия с Южна Корея

преди 10 часа · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Сърбия иска да подпише споразумение за свободна търговия с Южна Корея

Сръбският министър на вътрешната и външната търговия Томислав Момирович каза, че скоро ще замине за Южна Корея, за да започне преговори за подписване на споразумение за свободна търговия, съобщи белградската агенция Бета.

„Южна Корея е страна, която е била много бедна, но дълго време за нея не се говори като за азиатски тигър, а по-скоро като за държава, която принадлежи към най-развитите световни икономики“, каза вчера Момирович.

Той добави, че Южна Корея е сред 20-те най-развити страни в света и е навлязла в петата индустриална революция. Южна Корея, каза той, "има най-модерните коли, таблети и цяла индустрия, свързана с информационните технологии".

"Нашата цел е да подпишем споразумение за свободна търговия с Южна Корея, да изнасяме още повече продукти там, да увеличаваме инвестициите, които носят високи заплати и високи технологии“, каза Момирович. Сърбия е подписала споразумения за свободна търговия с ЕС (Споразумение за стабилизиране и асоцииране), ЦЕФТА, Европейска асоциация за свободна търговия (ЕАСТ), Евразийския икономически съюз (Русия, Казахстан, Беларус, Киргизстан, Армения), Турция, Китай и Египет. Преговорите за подписване на такива споразумения с Обединените арабски емирства и Израел продължават. Сърбия също има обща система от търговски преференции със САЩ, Япония и Австралия, припомня белградската агенция Бета.

#сръбският #министър #вътрешната #външната #търговия #томислав #момирович #каза #скоро #замине

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете