Руската ФСС заяви, че е осуетила терористично нападение в Южна Русия

Руската ФСС заяви, че е осуетила терористично нападение в Южна Русия

29 март 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Руската ФСС заяви, че е осуетила терористично нападение в Южна Русия

Федералната служба за сигурност на Русия заяви днес, че е осуетила терористично нападение в Югозападна Русия, една седмица след атаката в концертна зала край Москва, при която бяха убити най-малко 144 души, предаде Франс прес.

ФСС заяви, че е "сложила край на терористичните действия на трима граждани на една страна от Средна Азия, които са планирали да извършат терористичен акт чрез задействането на взривно устройство на публично място в Ставрополския край".

Руската телевизия излъчи кадри, на които се вижда как няколко души са притиснати до земята от служители на ФСС.

Според новинарската агенция РИА Новости в дома на единия от заподозрените са намерените компоненти за взривно устройство и химични вещества.

Новината за осуетяването на евентуална атака бе оповестена една седмица след нападението в залата "Крокус сити хол", за която отговорност пое терористичната организация "Ислямска държава".

Дванадесет души бяха арестувани във връзка с атаката край Москва, сред които четиримата души, за които се предполага, че са непосредствени извършители. Те произхождат от Таджикистан - бивша съветска република в Средна Азия, където "Ислямска държава" е активна.

#федералната #служба #сигурност #русия #заяви #днес #осуетила #терористично #нападение #югозападна

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете