Проф. Николай Михайлов е номиниран за удостояване със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“

Проф. Николай Михайлов е номиниран за удостояване със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“

6 юли 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Проф. Николай Михайлов е номиниран за удостояване със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“

Проф. д-р на икономическите науки инж. Николай Михайлов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ предложи ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков, подкрепен от ректорското ръководство. Това съобщиха от пресцентъра на старозагорското висше училище.

Мотивите за предложението са свързани с приноса на проф. Николай Михайлов като учен, мениджър на голяма международна компания, дарител и общественик към университета и града. „Повече от 30 години проф. Михайлов, независимо в коя точка на Балканите и Европа развива компанията си, остава свързан със Стара Загора. Неговата научна, творческа и професионална кариера започва именно в Стара Загора. Развитието на устойчива, просперираща и желана Стара Загора, той превръща в своя кауза. Неговата воля, устрем и лидерски качества, както и подкрепата му на различни инициативи, каузи, институции – културни, спортни, духовни носят не само добавена стойност за Стара Загора, но се превръщат в много ценен актив за развитието на обществеността в града. Професионалната и творческа  биография на проф. Михайлов е доказателство за път, който събира в едно корпоративна адаптивност и зрялост, научни търсения, солидарност и  съпричастност към обществото, култура на дарителството“, се посочва в мотивите за неговата номинация.

БТА припомня, че през октомври 2020 година проф. Николай Михайлов стана доктор хонорис кауза на Тракийски университет.

Званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ се присъжда с решение на Общинския съвет по процедурата, предвидена в Наредбата за наградите и отличията. Връчва се по време на общоградското честване на Празника на града – 5 октомври. През м.г. с решение на местния парламент футболистът и бивш треньор на „Берое-1916“ Евгени Янчовски беше избран за почетен гражданин на община Стара Загора за 2023 г.

#проф #икономическите #науки #инж #николай #михайлов #удостоен #званието #почетен #гражданин

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете