Карол Джи триумфира на церемонията за наградите на "Билборд" за латино музика

Карол Джи триумфира на церемонията за наградите на "Билборд" за латино музика

преди 23 часа · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Карол Джи триумфира на церемонията за наградите на "Билборд" за латино музика

Колумбийската регетон звезда и авторка на песни Карол Джи е големият победител на наградите на "Билборд" за латино музика, съобщи сайтът на изданието.

Карол Джи спечели осем отличия, сред които за латиноамерикански изпълнител на годината и турне на годината. 

Хитът й Qlona със звездата на регионалната мексиканска музика Песо Плума получи наградите за Гореща латино песен на годината, вокално събитие и стрийминг песен на годината.

Пуерториканският рапър и певец Бед Бъни спечели шест отличия, сред които за изпълнител на годината, топ латино албум на годината и латино ритъм албум на годината за Nadie Sabe lo que Va a Pasar Manana.

С шест награди беше отличен и Песо Плума, сред които трите трофея за съвместния му хит Qlona с Карол Джи, регионален мексикански изпълнител на годината и автор на песни на годината. 

Нито един от тримата призьори не присъства на церемонията по връчването на наградите, която беше излъчена от "Телемундо". 

Сред присъстващите бяха членовете на група  Fuerza Regida, която получи четири награди, включително за регионален мексикански албум на годината за Pa Las BabyТs y Belikeada и за регионален мексикански изпълнител на годината - дует или група.

На церемонията присъстваше и младият певец Хави, който спечели престижната награда за нов изпълнител на годината. "Не мога да повярвам. Наистина бях много развълнуван само от факта, че бях избран, и съм много благодарен на всички, които ме подкрепяха и вярваха в мен от самото начало", каза той, приемайки трофея си.

Три международни икони получиха специални награди. Пепе Агилар беше въведен в Залата на славата на "Билборд", Джей Балвин беше удостоен с отличието "Духът на надеждата", а Алехандро Санс - с приз за цялостно творчество.

Сред изпълнителите на церемонията за 31-ите награди на "Билборд" за латино музика бяха Луис Алфонсо, Джей Балвин, Яндел, Глория Треви, Мария Бесера, Ченчо Корлеоне и други. Водещи на шоуто бяха Кармен Вилялобос и Данило Карера.

Наградите на "Билборд" са единствените, които отличават най-популярните албуми, песни и изпълнители в латиноамериканската музика според седмичните класации на изданието.  Категориите обхващат основните жанрове на латино музиката - от латино поп до тропическа музика и от латино ритъм до регионална мексиканска музика. 

#колумбийската #регетон #звезда #авторка #песни #карол #джи #големият #победител #наградите

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете