От утре Стара Загора ще бъде домакин на втория еко-арт форум под надслов „На зелено“

От утре Стара Загора ще бъде домакин на втория еко-арт форум под надслов „На зелено“

21 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


От утре Стара Загора ще бъде домакин на втория еко-арт форум под надслов „На зелено“

За втора поредна година в Стара Загора ще се проведе еко-арт форум под надслов „На зелено“. Това съобщават организаторите от творческия колектив „На улицата“. 

Тридневният фестивал ще започне утре и ще продължи до неделния ден. И тази той година ще се проведе в емблематичния парк „Бедечка“. Там ще бъдат разположени повече от 40 щанда и детски работилници за екология, наука и изкуство. Специална изненада за посетителите ще бъде пожарна кола, която ще може да бъде разгледана от най-малките. 

Сред новостите е и участието на сдружение „Зелени Балкани“, които в съботния ден ще пуснат на свобода птици. Ще има куклен театър, сапунени балони, жонглиране, огнено шоу и много други.

На място е изградена специална сцена, на която в трите вечери ще се качат общо над 16 групи и изпълнители. Сред тях са Уикеда, Cool Den, NDOE, X-R@Y, оркестър „Невидено", Djankobrat, „Кота 0", дует „Ша-Ша", Required* и „Нормално". Присъстващите ще чуят и изпълненията на танцовото училище Dem Divas, както и огненото шоу Circo MiSirCo ON FIRE.

 В събота и неделя ще е отворен единственият музей на бирата в България, който се намира в старозагорската пивоварна „Загорка“, а в неделя ще има познавателна разходка в намиращият се в близост парк – „Бранителите на Стара Загора“.

#втора #поредна #година #стара #загора #проведе #екоарт #форум #надслов #зелено

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете