На 15 юли в Музея на хумора и сатирата започва инициативата „Лято в хумора“

На 15 юли в Музея на хумора и сатирата започва инициативата „Лято в хумора“

5 юли 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


На 15 юли в Музея на хумора и сатирата започва инициативата „Лято в хумора“

На 15 юли в Музея на хумора и сатирата започва инициативата „Лято в хумора“. Това съобщи за БТА Светлана Михайлова, експерт връзки с обществеността на културната институция. 

"Лято в Хумора" ще се проведе в две последователни седмици през юли: от 15 до 20-ти и от 22 до 26-ти, като заниманията започват между 8:00 и 9:00 сутрин и завършват в 17:00 всеки ден. Предназначени за деца между 7 и 11 години. Организаторите са подготвили за участниците невероятни преживявания в музея и Парка на хумора, изпълнени с любопитни творчески ателиета и игри, които целят придобиването на нови умения и познания, посочват от културната институция. 

„Екипът на Музея има дългогодишен и богат опит в осъществяването на образователни програми за деца. В тази си дейност следваме специална мисия - чрез хумора вдъхновяваме и насърчаваме децата да изпитват радост, да мислят критично, да се изразяват свободно на живо и да изграждат общност“, съобщи Михайлова. 

Лятната ваканция е време за игри и забавления, но само при нас важни теми като екология, култура и изкуство се представят под формата на игра, с чувство за хумор и на разбираем за децата език. Основен фокус на тазгодишната целодневна детска програма е образът на котката в изкуството. Заниманията ще проследят изобразяването на този пухкав домашен любимец и символ на Габрово (без опашка, естествено) от каменната ера, през античността, та чак до наши дни. Участниците ще имат възможността да получат нови знания, но и да упражнят своите умения с изключително разнообразен арсенал от техники и похвати. Кратките лекции и практическите задачи по история на изкуството ще бъдат водени от Боряна Дянкова, информират още от културната институция.

Желаещите могат да се запишат по имейл на [email protected] или по телефон на 0894937728.

#музея #хумора #сатирата #започва #инициативата #лято #съобщи #бта #светлана #михайлова

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете