"Хамас" обвини Палестинската власт, че се е опитала да вкара свои хора в Северна Газа

"Хамас" обвини Палестинската власт, че се е опитала да вкара свои хора в Северна Газа

1 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


"Хамас" обвини Палестинската власт, че се е опитала да вкара свои хора в Северна Газа

Палестинското ислямистко движение "Хамас" обвини съперниците си от Палестинската власт, че са се опитали да вкарат представители на службите си за сигурност в Северна Газа, като си маскирали като охрана на камиони с хуманитарна помощ, предаде Ройтерс.

Ройтерс се позовава на контролираното от "Хамас" вътрешно министерство на ивицата Газа.

Палестинската власт отхвърля твърденията на "Хамас".

Високопоставен представител на вътрешното министерство на "Хамас" заяви пред телевизията на движението "Ал Акса ТВ", че опитът за проникване в Газа е бил ръководен от шефа на разузнаването на Палестинската власт Маджед Фарадж.

"Хамас" заяви, че са били арестувани шестима представители на Палестинската власт, които са ескортирали камиони, влизащи в Газа през пропускателния пункт "Рафах", намиращ се на границата на палестинския анклав с Египет. "Хамас" издирва още представители на Палестинската власт, които са се опитали да проникнат в Газа.

"Подозрителната охрана, която влезе вчера заедно с камиони на египетския Червен полумесец, изцяло е координирала действията си с окупационните сили", заяви "Хамас", без да предоставя каквито и да било доказателства за твърденията си.

"Изявлението на т.нар. вътрешно министерство на "Хамас" във връзка с влизането на хуманитарна помощ в ивицата Газа е невярно", се казва в изявление на Палестинската власт в окупирания от Израел Западен бряг.

#палестинското #ислямистко #движение #хамас #обвини #съперниците #палестинската #власт #опитали #вкарат

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете