Федерални агенти обискираха имоти на хип-хоп изпълнителя Шон "Диди" Кумс в Лос Анджелис и Маями

Федерални агенти обискираха имоти на хип-хоп изпълнителя Шон "Диди" Кумс в Лос Анджелис и Маями

26 март 2024 г. · 7 мин. четене · Споделяне във Facebook


Федерални агенти обискираха имоти на хип-хоп изпълнителя Шон "Диди" Кумс в Лос Анджелис и Маями

Агенти на американското Министерство за вътрешна сигурност започнаха разследване на хип-хоп звездата Шон "Диди" Кумс, като претърсиха имотите му в Лос Анджелис и Маями, съобщиха световните осведомителни агенции, като цитираха ведомството.

Проверката се осъществява под ръководството на агенти от Ню Йорк, където е заведено дело срещу изпълнителя от негова бивша приятелка. Тя подаде през ноември жалба, в която обвинява Кумс в участие в трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Певецът, който е на 54 години, твърди, че е невинен и обвинителите му търсят "бърза печалба". Неговият адвокат, който работи в Ню Йорк, Бен Брафман не отговори веднага на запитването на Ройтерс за коментар.

Телевизиите в Лос Анджелис разпространиха видеокадри, заснети от въздуха, от които се вижда как федералните агенти и представители на други правоприлагащи органи влизат в имението на Кумс в престижен квартал в града.

Местните медии съобщиха, че федералните власти са издали заповед за обиск и в дома на певеца в Маями. Ройтерс показа кадри как служители влизат и излизат от имота му в Маями бийч и изнасят кутия с материали от дома.

Не е известно къде е бил Шон "Диди" Кумс по време на обиските, отбелязва Ройтерс.

От Министерството на вътрешната сигурност на САЩ не казаха каква е същността на разследването. Ангажираното с проверката звено във ведомството има широка юрисдикция да разследва незаконно движение на хора, стоки, пари, технологии и контрабанда в, от и на територията на САЩ, включително трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Ар енд би певицата Касандра Вентура заведе дело срещу Кумс във федерален съд в Манхатън в средата на ноември, обвинявайки го, че я е подложил на физическо насилие, сексуално робство и изнасилване по време на тяхната професионална и романтична връзка, продължила 10 години.

Едно от основните твърдения на Вентура е, че изпълнителят я е принуждавал да участва в сексуални действия с наети от него проститутки, докато той наблюдавал и снимал срещите, отбелязва Ройтерс.

Искът се позовава на нарушения на федерални и щатски закони за трафик на хора.

Вентура и Кумс, който е използвал прякори като Пи Диди, Пъф Деди и Диди, обявиха на следващия ден, че са сключили споразумение при конфиденциални условия.

Тогава адвокатът Брафман каза, че това "по никакъв начин не е признаване на нарушение" и че клиентът му продължава "категорично да отрича" твърденията на Вентура.

Искът й е един от поне четири подадени граждански жалби през последните месеци, в които се отправят обвинения срещу Кумс в сексуално посегателство.

През декември, в отговор на последната гражданска жалба, която го обвиняваше в участие в групово изнасилване на тийнейджърка, която той организирал да лети от Детройт до Ню Йорк преди 20 години, Кумс разпространи изявление, в което отричаше всички обвинения като подправени от хора, търсещи пари.

Шон "Диди" Кумс е основател на лейбъла "Бед бойс рекърдс". Той е сред най-влиятелните продуценти и успешен хип-хоп изпълнител. Освен това има своя модна линия, припомня Ройтерс.

#агенти #американското #министерство #вътрешна #сигурност #започнаха #разследване #хипхоп #звездата #шон

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете