Ентусиасти от Самоков поставиха мини библиотеки в паркове и градинки в града

Ентусиасти от Самоков поставиха мини библиотеки в паркове и градинки в града

22 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Ентусиасти от Самоков поставиха мини библиотеки в паркове и градинки в града

Сдружение с нестопанска цел „Ти си доброто“ в лицето на Мария Шейнова, Димитрина Тоскова и Габриела Панева заедно с ентусиастката Мария Галчева осъществиха своя кауза за поставяне на мини библиотеки в паркове и градинки в Самоков. Къщичките са закупени от доброволката Гергана Стайкова и поставени от служители на Община Самоков, съобщи пред БТА Димитрина Тоскова. 

Тя каза, че общо четири къщички са поставени с детски книжки, а една от тях е с книги за пораснали. По думите й детските книжки са дарени от детските градини в града, като те са приветствали идеята. Тоскова допълни, че целта  е била библиотеките да бъдат поставени за 24 май -  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, но това се случва месец по-късно. 

Димитрина Тоскова каза, че имат идея да поставят още къщички. Всеки желаещ може да постави нови книги и да вземе книга, която иска да прочете и след това да я върне. По думите на организаторката има четящи хора, които взимат книжните издания. 

Тя посочи, че има голяма част от задължителната литература за децата от 1 до 4 клас. 

#сдружение #нестопанска #цел #доброто #лицето #мария #шейнова #димитрина #тоскова #габриела

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете